لپ تاپ لنوو
آشنایی با تمام مدل های آن
لپ تاپ لنوو همواره یکی از مهمترین گزینه در انتخاب نوت بوک بسیاری از افراد میباشند. البته موارد دیگری نیز وجود دارد که باعث اشتیاق کاربران به انتخاب انواع لپتاپ لنوو شده است. ازجمله آنها میتوان به قیمت لپ تاپ لنوو درمقایسه با محصولات مشابه، تنوع در اندازه و گارانتی آنها اشاره کرد. نکته دیگری که اهمیت دارد اینست که لنوو ساخت کدام کشور است ؟ این مسئله یکی از معیارهای اصلی در بررسی و مقایسه محصولات لنوو با سایر برندهاست. بنابراین تصمیمگیری در انتخاب بهترین برند لپ تاپ از نظر کیفیت، برای افرادی که بهدنبال بهترین لپ تاپ لنوو هستند. یا کسانی که قصد خرید ارزانترین لپ تاپ لنوو را دارند آسان خواهد شد. البته این تمام ماجرا نیست و محصولات این شرکت باید از همه جوانب مورد بررسی قرار گیرند. تا بتوان آنها را جزو بهترین مارک لپ تاپ دانست.
برند لنوو
لنوو یک شرکت کامپیوتری چینی و چند ملیتی است. این شرکت یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده لپتاپ، رایانه شخصی، تجهیزات جانبی و دیجیتالی در سراسر جهان است. دفاتر مرکزی شرکت لنوو در شهرهای پکن و موریزویلِ کارولینای شمالی قرار دارند. این شرکت با نام اصلی لِجند در سال ۱۹۸۴ توسط لیوشوانژی در شهر پکن تأسیس شد. در سال ۱۹۹۳ با پیشی گرفتن از دو شرکت اِیاِستی و کامپک به بزرگترین تولیدکننده رایانه در چین تبدیل گشت. شرکت لجند در سال ۱۹۹۹ به بزرگترین فروشنده رایانهشخصی در منطقه آسیا – اقیانوسیه (به غیر از کشور ژاپن) دستیافت. همچنین به منظور نوآوری در تولید رایانه و تامین نیازهای مشتریان خود، اقدام به ایجاد مراکز تحقیق و توسعه نمود.
این شرکت، نام لنوو را در سال ۲۰۰۳ برای خود برگزید. این برند متشکل از دو حرف ابتدایی واژه Legend و ترکیب آن با novo به معنای نوین میباشد. از رقبای اصلی شرکت لنوو در سطح جهان میتوان به اچپی، دل، ایسر و ایسوس اشاره کرد.
انواع لپ تاپ لنوو
لپتاپ های لنوو بصورت کلی در 6 سری با نامهای ThinkBook ،Ideapad ،ThinkPad ،Yoga ، Legion و Lenovo قرار میگیرند. محصولات سری Ideapad برای دانشآموزان، دانشجویان و سطح کاربری عمومی مناسب است. در حالی که لپتاپهای سری ThinkPad برای کاربردهای تخصصی و صنعتی که نیاز به استحکام بالاتر دارند توصیه میشود. از طرفی دستگاههای سری Yoga با ساختاری دومنظوره عرضه شدهاند. آنها میتوانند همانند یک لپتاپ در خدمت کاربر خود باشند و یا بهعنوان یک تبلت ظریفوسبک مورد استفاده قرار گیرند. سری دیگر نوتبوکهای Lenovo که عاشقان بازیهای کامپیوتری را مجذوب خود کرده است، لپ تاپ گیمینگ لنوو سری Legion است. سری ThinkBook نیز با تلفیقی از دو سری IdeaPad و ThinkPad طراحی گردیده یعنی هم سخت افزار بسیار مناسبی دارد و هم از استحکام بالایی برخوردار است. اما سری آخر از نوتبوکهای این شرکت تحت عنوان Lenovo شناخته میشوند. محصولات اینسری شامل انتخابهای ارزان قیمتی نظیر کرومبوکها هستند که برای پاسخگویی بهنیاز روزمره کاربران مثل وبگردی و تماشای فیلم طراحی شدهاند.
لپ تاپ سری IdeaPad لنوو
لپتاپهای لنوو در خانواده Ideapad را میتوان گستره ترین خانواده لپ تاپ های لنوو دانست که طیف وسیعی از سخت افزار ها را شامل می شوند. افرادی که به انجام کارهایی نظیر جستجو در وب، پیامرسانی و نرمافزارهای آماری میپردازند، مهندسان نیمه حرفه ای، طراحان آماتور، امور اداری و فروشگاهی، دانش آموزان و دانشجویان و … لپ تاپ Ideapad پیشنهاد مناسبی برای آنان است. لپتاپهای سری آیدیاپد دارای مدلهای گوناگونی با نامگذاری متنوع هستند و هر یک از آنها، کاربری منحصر به فردی دارد. این لپتاپها بهاندازه دستگاههای خانواده Thinkpad و Legion توانمند و قوی نیستند، اما بیشتر نیاز روزمره کاربران را مرتفع مینمایند.
لپ تاپ Ideapad 3
لپ تاپهای Ideapad 3 ارزان ترین محصولات این خانواده محسوب میشوند که از نظر قدرت و کارایی در پایین ترین سطح قرار میگیرند. این دستگاهها در انواع 14 تا 15.6 اینچی به بازار عرضه میشوند که بهترین لپ تاپ لنوو با توان پردازشی پایین و متوسط میباشند. جنس بدنه این لپ تاپ ها از پلاستیک بوده، صفحه نمایش های TN با رزولوشن HD و Full HD داشته، پردازنده های Pentium، Celeron و سری U سی پی یو های Core i شرکت اینتل و همچنین پردازنده های سری U از نسل سوم رایزن شرکت AMD برای پروسسور آنها به کار رفته، رم های DDR4 داشته و از نظر گرافیکی نیز برای امور دو بعدی مناسب می باشند. مادربرد این لپ تاپ ها از یک فن برخودار بوده، اسلات M.2 برای قرار دادن حافظه SSD دارند و صفحه کلید آنها فاقد BackLight می باشد. این سری از لپ تاپ جایگزین سری موفق Ideapad 330 شده اند. از رقبای این سری از لپ تاپ ها به سری VivoBook شرکت ایسوس و Aspire شرکت ایسر اشاره نمود.
سری Ideapad 5
لپ تاپهای Ideapad 5 خانواده گران تری نسبت به مدلهای سری 3 هستند که نوتبوکهایی با طراحی جذاب میباشند. این محصولات با عنوان لپ تاپ مهندسی و نیمه حرفه ای نیز شناخته می شوند. لازم به ذکر است که بهترین لپ تاپ میان رده را میتوان در این گروه مشاهده کرد. مشخصات فنی این لپ تاپ کاملن مشابه سری 3 بوده با این تفاوت که جنس بدنه آنها فلز می باشد، از صفحه نمایش های Full HD با تکنولوژی IPS (در مدل های لمسی و هم غیر لمسی) بهره برده، وزن و ضخامت کمتری داشته، امکانات بیشتری همچون نور صفحه کلید و حسگر اثر انگشته داشته و در کل لوکس تر و جذاب تر از ایدیاپد های سری 3 می باشند. این لپ تاپ باطری با ظرفیت بیشتری نیز دارند و به همین دلیل برای کسانی که حمل و نقل زیادی با دستگاه خود دارند بیشتر مناسب می باشد. این محصولات برای رقابت مستقیم با VivoBook های سری S شرکت ایسوس طراحی و به بازار عرضه شده اند.
Ideapad L3
محصولات سری Ideapad L3 کاملا مشابه لپ تاپ های سری IdeaPad 3 هستند با این تفاوت که در اکثر مدل های این سری، لپ تاپ دارای درایو نوری بوده و به همین دلیل ضخامت بیشتری نیز نسبت به این سری از لپ تاپ ها دارند. رقیب این لپ تاپ سری R565 شرکت ایسوس می باشند.
لنوو Ideapad Gaming 3
محصولات این گروه، بالاترین سطح از لپتاپهای Ideapad و البته ارزانتر از سری Legion هستند. این لپتاپها از دو فن مجزا، صفحه نمایش های 15.6 اینچ با تکنولوژی IPS و هرتزهای بالاتر از 60، پردازنده های سری H شرکت اینتل و گرافیک های سری GTX شرکت انویدیا بهره می برند. تفاوت اصلی این لپ تاپ ها با سری لیژن در طراحی ساده تر، مادربرد و سیستم خنک کننده ضعیف تر می باشد و به نوعی گیمینگ های میان رده محسوب می شوند که برای رقابت با لپ تاپ های TUF شرکت ایسوس و Nitro 5 شرکت ایسر وارد بازار شده اند و با توجه به افزایش قیمت ارز یکی از محبوب ترین سری های لپ تاپ گیمینگ در بازار کشور محسوب می شوند.
لپ تاپ ThinkPad لنوو
ThinkPad یکی از مشهورترین خانوادههای لپ تاپ لنوو است که نام آنها کاربران را به یاد محصولات برند IBM میاندازد. این دستگاهها بطور معمول برای کاربری های اداری و صنعتی مناسب هستند. همچنین طیف گستردهای از افراد جهت رفع نیاز خود در سطوح کاربری عمومی تا پیشرفته میتوانند از انواع لپتاپ تینک پد استفاده نمایند. این نوت بوکها در برخی مدلها، دارای امکانات امنیتی ویژهای هستند. البته ساختار باکیفیت این محصولات هم نشان از مقاومت بالای آنها در شرایط سخت دارد. اغلب لپتاپهای ThinkPad از تراشهی TPM بهرهمند هستند که فایلهای ذخیره شده در سیستم را رمزنگاری میکند. همچنین بیشتر آنها به سنسورهای بیومتریک نیز تجهیز شدهاند که اسکن اثر انگشت را برای ورود به حساب کاربری آسانتر میکنند. از دیگر امکانات مرسوم در لپتاپ های ThinkPad باید به بدنه مقاوم در برابر ضربه، رطوبت، حرارت و… اشاره کرد.
لنوو ThinkPad E
لپ تاپ های ThinkPad سری E محصولات اقتصادی خانواده تینکپد میباشند که یکی از انتخابهای مناسب برای ایجاد کسبوکارهای کوچک بهشمار میآیند. محصولات این گروه بطور معمول با مشخصات یکسان، قیمتی بیشتر از سری های Ideapad 3 دارند که این مورد به دلیل کیفیت ساخت بالاتر آنها می باشد، با این حال تینک پد های سری E ارازنترین محصولات از خانواده Thinkpad می باشند. سخت افزار به کار رفته در آنها پردازنده های نسل 10 و 11 سری U شرکت اینتل و نسل 3 و 4 سری U شرکت رایزن می باشد. مادربرد این لپ تاپ ها از حافظه SSD پشتیبانی کرده و فاقد درایو نوری می باشد. صفحه نمایش این سری از پنل TN بهره برده و نمایشگر آنها برای امور گرافیکی توصیه نمی شود. سیستم حنک کننده و باتری این لپ تاپ ها به گونه ای طراحی گردیده که برای ساعت کاری بالا بسیار مناسب هستند. از پرفروش ترین محصولات این سری می توان به مدل های E14 و E15 اشاره نمود.
لپ تاپ ThinkPad X
لپتاپهای سری تینک پد ایکس، بهدلیل داشتن وزن سبک و قدرت پردازشی خوب همیشه مورد تحسین بسیاری از علاقمندان بودهاند. یکی از مشهورترین مدلهای این خانواده میتوان به X1 Carbon اشاره نمود. که به دلیل وزن سبک و توان پردازشی مناسب، مورد پسند بسیاری از کاربران است. البته حرفهایترین مدل در این گروه X1 Extreme است. و مهمترین ویژگیهای آن شامل، امکانات گیمینگ پیشرفته، صفحهنمایش لمسی با وضوح 4K و پشتیبانی از فناوری صوتی دالبیویژن است.
لپ تاپ لنوو ThinkPad T
شاید لپتاپهای خانواده ThinkPad سری T را بتوان بهترین مدل لپتاپ لنوو از لحاظ دوام بالا و بازدهی عالی دانست. البته بعضی از آنها چنان هم سبک نیستند که بتوان بهراحتی حمل و نقلشان کرد. یکی از مدلهای پرطرفدار این سری، لنوو T580 است که علارغم طراحی نهچندان سبک، مقاومتی بالایی را در شرایطسخت کاری از خود نشانمیدهد.
لنوو سری ThinkPad P
این گروه از لپتاپهای تینک پد، لقب ورکاستیشن قابل حمل را به خود اختصاص دادهاند. لپتاپهای دسته P نیز مانند نوت بوکهای سری T بسیار بادوام هستند. البته بخاطر توان سختافزاری خارقالعاده، قیمت بالاتری هم نسبت به محصولات سری T دارند. یکی از لپ تاپهای پرطرفدار در این سری، لنوو P52 است. این محصول به عنوان اولین لپتاپ ورکاستیشن لنوو با امکان پشتیبانی از فناوری VR میباشد.
تینک پد سری L
نوتبوکهای Lenovo سری L نیز از خانواده تینک پد هستند که به عنوان دستگاههای اقتصادی از آنها یاد میشود. این محصولات در مدلهای ۱۳ تا ۱۵ اینچ، در دسترس کاربران هستند و کارایی قابلقبولی را در اختیار آنها قرار خواهندداد.
سری A تینک پد Lenovo
محصولات سری A خانواده ThinkPad به افرادی پیشنهاد میشود که بهدنبال لپتاپ میان رده با کارایی مطلوب جهت ایجاد کسبوکار هستند. این دستگاهها بطور معمول با پردازندههای AMD سری Ryzen ساخت و عرضه میشوند.
Thinkpad 13؛ تنها کروم بوک لنوو
درگروه Thinkpad 13 فقط یک محصول با نام Chromebook 13 وجود دارد که میتوان آنرا برای مصارف دانشآموزی و دانشجویی توصیه نمود. کروم بوک 13 علاوه بر مدارس و دانشگاهها، میتواند نیاز کسب و کارهای بسیاری را پوشش دهد.
خانواده ارزان قیمت لپ تاپ تینک پد
تقریبا تمام دستگاههای سری 11e در دسته ارزانترین لپتاپ لنوو از خانواده تینکپد قرار میگیرند. همچنین خرید این محصولات به عنوان لپتاپ مناسب کودکان، انتخاب درستی برای آنان خواهد بود.
لپ تاپ Yoga لنوو
محصولات سری یوگا عموما لپتاپهایی دومنظوره و انعطاف پذیرند که بسیار مورد توجه گرفتهاند. این دستگاهها مناسب افرادی است که در انتخاب خود، بین دو راهی لپ تاپ یا تبلت مردد ماندهاند. چرا که لپ تاپ Lenovo Yoga از یک کیبورد با توانایی چرخش ۳۶۰ درجه بهرهمند است. در این حالت میتوان از آن به عنوان یک تبلت ویندوزی لنوو با نمایشگر تمام لمسی استفاده نمود. با این اوصاف باید گفت که نوت بوکهای سری Yoga محصولاتی به اصطلاح هیبریدی هستند. که با توجه به نوع استفاده کاربر میتوانند تغییر شکل داده و بهترین بازدهی را برای او بههمراه داشته باشند.، همین نکته سبب شده تا توجه افرادی بسیاری که قصد خرید تبلت لنوو را دارند نیز به سمت این دستگاهها جلب شود. البته باتوجه به مناسببودن قیمت لپ تاپ لنوو یوگا در تمام مدلها، این محصولات به انتخاب اصلی علاقمندان تبدیل خواهدشد.
یوگا C740 لنوو
نوت بوکهای سری C740 یوگا، از بالاردهترین رده محصولات این خانواده از نظر مشخصات سخت افزاری هستند. همچنین زیباترین مدل در بین لپتاپهای خانواده Yoga به این سری اختصاص دارد. بنابراین قیمت لنوو Yoga C740 در بازار جهانی بین ۹۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار میباشد. این دستگاهها برای انجام امور گرافیکی و ویرایش محتوای ویدیویی مناسب بهنظر نمیرسند اما برای امور تحلیلی و مهندسی، برنامه نویسی و به خصوص آنالیز، بسیار مناسب می باشند. علاوه بر این وزن سبک و طراحی چشمنواز خانواده Yoga، جذابیت این سیستمها را دو چندان کرده و آنها را به بهترین مدل لپتاپ لنوو در دسته یوگا مبدل نموده است. از دیگر ویژگی های این سری از لپ تاپ های لنوو، صفحه نمایش 15.6 اینچ، شارژدهی بالای باطری و پدازنده های نسل جدید Core i7 شرکت اینتل می باشد.
لپ تاپ لنوو Yoga C640
لپ تاپ های لنوو یوگا در سری C640 محصولاتی با توان اجرایی بالا هستند که وزن آنها نیز سبک میباشد. انجام کارهایی نظیر محاسبات سنگین، پخش فایلهایویدئویی و همچنین اجرای نرمافزارهای مهندسی و مالی با محصولات خانواده یوگا C640 بهراحتی امکانپذیر است. این لپ تاپ ها مشخصاتی مشابه سری C740 دارند با این تفاوت که سایز و وزن آنها کوچکتر می باشد و به همین دلیل برای حمل و نقل گزینه های مناسب تری هستند.
لپ تاپ ارزان قیمت مانند سری Yoga 300
لپ تاپ های سری 300 یوگا، ارزانترین مدلهای این خانواده هستند که برای اجرای سادهترین کاربردهای عمومی و عرضه شدهاند. این محصولات، بطور معمول در اندازه کوچک ۱۱ اینچ طراحی میشوند و قیمت مناسبی دارند. از این رو لپ تاپ های لنوو Yoga 300 گزینههای قابل قبولی برای خرید لپ تاپ اقتصادی میباشند.
سایر لپ تاپ های سری Yoga
سری های Yoga i9، Yoga i7، Yoga 5G و … نیز از مدل های پر طرفدار این شرکت می باشند که به دلیل قیمت بالا به صورت رسمی وارد بازار کشور نمی شوند. همچنین برخی از محصولات شرکت لنوو با ترکیبی از دو سری متفاوت این شرکت طراحی شده اند، برای مثال مدل Yoga X1 Carbon همان مشخصات سری تینک پد این لپ تاپ را دارد که به صورت چرخشی و دو منظره طراحی گردیده و به همین دلیل با پیشوند یوگا به بازار عرضه گردیده است، مدل های Yoga ChromeBook، ThinkBook 14s Yoga و … نیز با تلفیق دو سری از لپ تاپ های لنوو تولید شده اند.
قدرتمند مانند Legion ؛ لپ تاپ گیمینگ لنوو
لپ تاپ های لنوو لژیون (تلفظ فرانسوی)، بهطور کاملن اختصاصی برای علاقمندان به بازی های کامپیوتری طراحی و ساخته شدهاند. این محصولات در سری لپ تاپ گیمینگ لنوو جای میگیرند که بالاترین رده نوت بوکهای این کمپانی بهشمار میروند. اکثر طرفداران بازیهای رایانهای در سطح آماتور تا حرفهای میتوانند لپ تاپ گیمینگ متناسب با نیاز خود را از میان مدلهای متنوع در خانواده لژیون انتخاب نمایند. این محصولات گیمینگ به آخرین نسل از پردازندههای سری Core i7 و Core i9 کد H شرکت اینتل و همچنین رایزن های سری 4 شرکت ای ام دی مجهز هستند، که با بهرهگیری از حافظه ذخیرهسازی اساسدی، سرعت قابل توجهی را در هنگام بارگذاری و اجرای انواع بازی ارائه میدهد. شایان ذکر است که لپتاپهای Legion در گذشته با پیشوند Y نامیده می شدند. اما در حال حاضر با نام های Legion 5 و Legion 7 در بازار حضور دارند و قرار است مدل های i5 و i7 آنها نیز به زودی وارد کشور شوند.
لپ تاپ مخصوص بازی لنوو ” Legion 5 “
پایینترین عضو لپ تاپ های گیمینگ Lenovo از خانواده لژیون، مدل Legion 5 است. این نوتبوک با پردازنده گرافیکی انویدیا GeForce GTX & RTX عرضه شده اند که امکان اجرای بازیها با کیفیت مطلوب را دارد. پردازنده گرافیکی در این محصول توان گرافیکی بالاتری داشته و امکانات بیشتری مانند پشتیبانی از واقعیت مجازی را فراهم میآورد. از ویژگیهای دیگر این لپتاپها میتوان به صفحه نمایش 15.6 و 17.3 اینچی با نرخ بروز رسانی تصویر بسیار بالا، سیستم خنک کننده حرفه ای برای بازی در ساعت های طولانی مدت، نور صفحه کلید RGB، پورت های کامل و … اشاره نمود. این لپ تاپ ها رقبای قدرتمندی همچون ROG Strix شرکت لنوو، Predator شرکت ایسر، Omen شرکت اچ پی و … اشاره نمود.
لپ تاپ گیمینگ لنوو ” لژیون 7 “
لپ تاپ Legion 7 با مشخصات سختافزاری بهتر در رتبه بالاتری نسبت به مدلLegion 5 قرار دارد. زبان طراحی آن کاملا مشابه لژیون 5 بوده و سخت افزار آن نیز طیف وسیعی از پردازنده ها و گرافیک های بالا رده را شامل می شود. این محصول با پردازنده گرافیکی قدرتمند شرکت انویدیا ارائه شده است که پنل تنظیمات برای دستیابی به بالاترین کیفیت در اجرای بازی را در اختیار گیمر قرارمیدهد. از دیگر تفاوت های سری 7 با سری 5 به نور پردازی بدنه دستگاه، روشنایی تصویر بالاتر و همچنین چیپست مادربرد حرفه ای تر اشاره نمود.
لپ تاپ گیمینگ بالا رده ” لژیون i7 و i5 “
با معرفی پردازنده های نسل جدید شرکت های اینتل و AMD به زودی شاهد به روز رسانی سخت افزاری سری های محبوب Legion در کشور خواهیم بود که با کدهای i7 و i5 شناخته می شوند. این مدل ها از همان طراحی سری قبلی بهره برده و تغییرات بیشتر بر روی سخت افزار آنها بوده است.
دیدگاه خود را بنویسید